MAKCIK HAJJAH SITT AL-PERKASA DAN IBRAHIM AL UMNO PASANGAN ITU SEPERTI PINANG DIBELAH DUA KERANA MEREKA SALING MENYERUPAI. …

MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA 7:19 AM ON MAY 24, 2011 PERMALINK | REPLY

Hari ini Allah swt tengah murka pada seluruh kaum Adam terutamanya umat kesayangannya, yakni umat Islam yang telah jauh sesat. Maka, Allah swt menurunkan bala yang setimpal di Masjidil Haram di kota Mekah Al-Mukaramah, megeluarkan jerung raksasa yang lapar dari perut bumi. Kota Mekah dilanda banjir dan pengunjung-pengunjung beribadat sekeliling baitullah digigit dan dinyonyot sepuas-puasnya oleh binatang peliharaan Allah yang istimewa ini! Allahuakbar!!
 Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) akan membuat laporan polis berhubung satu entri blog yang didakwa menghina agama Islam dengan memaparkan gambar seekor jerung di atas Kaabah selain menggunakan kata-kata yang menghina agama tersebut.
Entri blog itu dikesan pada Isnin lalu dengan menggunakan nama Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara atauhttp://makcikhajjahsittalwuzara99.wordpress.com.
Malah sebuah akaun laman sosial Facebook turut dikesan menggunakan profil ‘Makcik Hajjah Sitt Al-Wuzara’.
Ketika dihubungi FMT, Ketua Wira Perkasa Irwan Fahmi berkata laporan akan dibuat di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi (IPD), Kuala Lumpur jam 3.30 petang ini. Laporan polis itu dijangka telah dibuat apabila berita ini ditulis.
Menurut Irwan, beliau dan Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali telah membaca entri blog terbabit dan menyifatkan ia satu tindakan yang tidak bermoral dengan menghina Islam yang merupakan agama rasmi negara ini.
Irwan berkata laporan itu untuk mendesak pihak polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk menyiasat lebih lanjut dan mengambil tindakan sewajarnya terhadap pemilik atau jurublog tersebut.
“Ia satu penghinaan yang sangat kurang ajar dan melampau batasan. Saya minta orang yang bertanggungjawab hormati agama Islam.Maka kami mahu desak pihak polis untuk membuat siasatan lanjut. Kalau boleh letak orang yang terbabit dalam ISA…..kerana tiada toleransi bila membabitkan hal agama.
“Kita perlu tegas kerana ia soal agama. Bagaimana jika perkara ini berlaku kepada agama lain?,” soalnya.
Irwan berkata selain entri blog itu, Perkasa turut membuat laporan berhubung tindakan Timbalan Menteri Pelajaran Datuk Dr Wee Ka Siong yang memprotes ekoran dakwaan berlakunya salah urus dalam pengagihan biassiswa oleh pegawai Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA).

Masalah biasiswa
Semuanya tercetus apabila timbul dakwaan bahawa 363 pelajar yang memperoleh kesemua A+ gagal memperoleh biasiswa daripada JPA.
Menurut Irwan tindakan memprotes itu tidak wajar memandangkan ia adalah satu keputusan kabinet.
“MCA jangan mahu kaitkan keputusan kabinet dengan nyatakan baru-baru ini bahawa pemuda MCA tidak akan bersama kerajaan lagi. Saya mahu tanya masa pilihan raya umum lalu MCA menang banyakkah? Maka saya minta MCA jangan ganggu apa yang sudah diputuskan biar JPA laksanakan tugas,”katanya.
Sehubungan dengan itu, menurut Irwan Perkasa menyokong penuh kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Nazri Abdul Aziz bahawa kerajaan sedia memberi 12,000 biasiswa untuk membantu pelajar menamatkan ijazah pertama, sekaligus mengetepikan dakwaan Wee itu.
  We have all seen the filmstrip, a bed strewn with pillows, a shelf of cough syrups, a small kerosene stove and of course the bloody floor, the vestige of a final unseen encounter. Other snips and shreds add to the picture, the young boy who played with the Bin Laden children, the neighbour who saw the comings and goings of the elusive clan, the wife who never left the top floor
.

MAKCIK HAJJAH SITT AL-WUZARA

Hari ini Allah swt tengah murka pada seluruh kaum Adam terutamanya umat kesayangannya, yakni umat Islam yang telah jauh sesat. Maka, Allah swt menurunkan bala yang setimpal di Masjidil Haram di kota Mekah Al-Mukaramah, megeluarkan jerung raksasa yang lapar dari perut bumi. Kota Mekah dilanda banjir dan pengunjung-pengunjung beribadat sekeliling baitullah digigit dan dinyonyot sepuas-puasnya oleh binatang peliharaan Allah yang istimewa ini! Allahuakbar!!
There was another house in Haripur we are told; they had been living there for five years it is asserted. From these fragments, the end of the world’s most wanted man is to be constructed, a man that killed thousands but who instructed his own children to not join Al Qaeda, a man who leered at America for its imperialist sins but unthinkingly condemned Pakistanis to pay for them.
Osama Bin Laden chose a good place to die — a place where truth and history are constructed with imagination and passion nearly always defeats the facts.
Even as Pakistani television channels rant and rave at the lack of official statements on the incident, a public which is used to the manufacture of explanations has already produced what the government cannot. The whole thing was staged, one cadre will tell you, there was no Osama and no killing, they will insist. Where is the body and where is the picture they will question.
Others will present a slightly varied version; more accommodating of the truth, adding elements that would preserve their lifelong faith in the invincibility of the Pakistani military, of the omniscience of its intelligence agencies.READMORE http://melayukini786.wordpress.com/2011/05/25/makcik-hajjah-sitt-al-perkasa-dan-ibrahim-al-umno-pasangan-itu-seperti-pinang-dibelah-dua-kerana-mereka-saling-menyerupai/
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s