MENTAL AND PSYCHOLOGICAL TORTURE FOR AMIRAH FARVEEN BASHEER AHAMAD IN UMNO, THE PLOT THICKENS TO CHEAT THE MUSLIMMALAYSIA 786COMMUNITY


Hanya lulusan STPM, matrikulasi boleh ikuti pengajian perubatan IPTA
KUALA LUMPUR: Universiti awam di negara ini hanya mengambil pelajar lulusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) dan program matrikulasi bagi mengikuti pengajian bidang perubatan, kata Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Tinggi, Kementerian Pengajian Tinggi (KPT), Prof Datuk Rujhan Mustafa.
Sehubungan itu, katanya, pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Amirah Farveen Basheer Ahamad, 18, tidak memenuhi syarat pengambilan program perubatan walaupun mendapat 9A dalam SPM lalu.
Katanya, semakan sudah dilakukan pihaknya melalui rekod Unit Pusat Universiti (UPU) dan mendapati Amirah menghantar permohonan bagi mengikuti pengajian dalam bidang perubatan di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Universiti Teknologi MARA (UiTM).
“Kami mengambil kira semua faktor sebelum menerima atau menolak permohonan dikemukakan oleh semua calon. Dalam kes (Amirah) ini, ada beberapa faktor yang mengakibatkan beliau tidak ditawarkan memasuki mana-mana IPTA.
“Bagi permohonan ke UIAM dan UiTM, taraf kewarganegaraan diberi keutamaan. Untuk itu kami bergantung kepada maklumat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan status Bumiputera tidak dipenuhi oleh ibu atau bapa Amirah, berikutan rekod JPN menyatakan ibu bapanya adalah India Muslim,” katanya ketika dihubungi Berita Harian, di sini semalam.
Beliau berkata demikian selepas diminta mengulas mengenai kekecewaan Amirah yang gagal melanjutkan pengajian ke IPTA.
Prof Rujhan berkata, permohonan Amirah ke USIM juga tidak dapat diproses dan diluluskan kerana beliau tidak mempunyai kepujian dalam subjek Bahasa Arab, dan markah diperoleh juga tidak mencapai markah maksimum ditetapkan untuk permohonan program dipilih.
Selain itu, katanya, proses pemilihan dan surat tawaran dikeluarkan berdasarkan pilihan calon, manakala tempat disediakan bagi kursus dipohon (Amirah) terhad sedangkan ramai calon berkelayakan memohon.
“Amirah bagaimanapun masih berpeluang untuk mencapai cita-citanya memperoleh ijazah perubatan dan seterusnya menjadi doktor dengan meneruskan persekolahan di tingkatan 6 atau mengikuti program persediaan di mana-mana institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) seperti dilakukannya sekarang,” katanya.
Bekas pelajar Sekolah Menengah Ideal Heights, Bukit Idaman, Batu Caves, itu memperoleh 9A dalam mata pelajaran utama, antaranya Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Kimia dan Biologi.
c
“We will win, because we are right,
and because reason is on our side.”


We,INDIANMUSLIMS ARE NO BEGGERS Prof Datuk Rujhan Mustafa.dont’ fuck around with our contitution before we  fuck you upside down takeawaythe word Islam from (UIAM) 

ARTICLE 160 – CONSTITUTIONAL DEFINITION OF MALAY

Diagram of the definition of Malay under the Constitution
First, the person must be one who professes to be a Muslim, habitually speaks the Malay language, and adheres to Malay customs.IT DID NOT SAY
Article 160(2) of the Constitution of Malaysia defines various terms used in the Constitution. It has an important impact on Islam in Malaysia and the Malay people due to its definition of a Malay person. The article defines a Malay as a person who satisfies two sets of criteria:
First, the person must be one who professes to be a Muslim, habitually speaks the Malay language, and adheres to Malay customs.IT DID NOT SAY Untuk itu kami bergantung kepada maklumat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) dan status Bumiputera tidak dipenuhi oleh ibu atau bapa Amirah, berikutan rekod JPN menyatakan ibu bapanya adalah India Muslim,” 

 Smell  the Stench Of Wet Saifool Asshole  Malay Nationalism


http://malaysiakita786.blogspot.com/2011/04/militant-mahatirperkasa-to-trigger.html

http://malaysiakita786.blogspot.com/2011/04/like-nazis-rss-kills-muslims-and.html

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s